טיפול בהפרעות קשב וריכוז

NLP להפרעות קשב וריכוז
טיפול בהפרעות קשב וריכוז

טיפול בהפרעות קשב וריכוז

הפרעת קשב וריכוז היא אחת ההפרעות השכיחות והמוכרות ביותר. ההפרעה מוגדרת כחוסר יציבות תפקודי.

אחד מהמאפיינים של ילדים המאובחנים בהפרעת קשב וריכוז  היא עומס רב של מידע מה שמונע או מקשה על היכולת לעבד ולהטמיע ולנתח אותו כתוצאה מכך ישנו כעס, תסכול,  בלבול ותחושת חוסר אונים של הילדים.

מאפיין נוסף בא לידי ביטוי בסימפטומים התנהגותיים חוסר היכולת לשבת באופן שקט לאורך זמן  מצב שבא לידי ביטוי בתנועה מתמדת או תנועות עצבניות.

קיימים מצבים שבהם הילד אינו מודע לכך, אלא חווה תסכול ואי-הבנה כתוצאה מהקשיים אותם הוא חווה. הפרעת קשב וריכוז היא הפרעה נוירו-התפתחותית המתבטאת בקשיים בקשב ובריכוז ולעיתים גם בהיפראקטיביות ובאימפולסיביות הפוגעים בתפקוד. התסמינים עלולים ליצור מצוקה באדם הסובל ממנה. הפרעת קשב אינה חולפת בגיל הבגרות, אך יכולה להתמתן עם התבגרות הילד בעקבות היכולת להתמודד, להסתגל ולבנות מערך כלים תומך.

על פי הNLP ההתנהגות שלנו היא תוצר של דפוסי החשיבה המושפעים מחוויות ואירועים כפי שאנו קולטים אותם באופן סובייקטיבי. חשיפה לכמות גדולה של אינפורמציה בבת אחת גורמת להגיב באופן אוטומטי ולאבד שליטה

וכתוצאה מכך, ילדים  עם הפרעת קשב וריכוז  מנסים להתגבר על כל החוויות הללו או לוותר עליהם.  ונעים על ציר שבין היפראקטיביות לאדישות.

הילדים עם הפרעת קשב מנסים להחזיר לעצמם את תחושת השליטה ומשקיעים זמן ואנרגיה בניסיון למתן ולהרגיע את הכמות הגדולה של הגירויים והאירועים השונים אותם הם חווים.

כיצד NLP יכול לעזור?

היכולת של הנלפ לארגן מחדש את התבניות על פיהם אנו חושבים, מרגישים ופועלים, מוביל לתוצאות מהירות ויעילות ומאפשר לנו לעבוד במגוון אתגרים בתחום הקשב והריכוז.

כדי לעזור לילד עם ADHD, ניתן להשתמש במספר שיטות פשוטות הנגזרות מעקרונות ה-NLP.   שיטות אלו יכולות לשמש את הילדים ההורים והמורים ומטרתן היא להפחית את התחושות וההתנהגויות שלא מקדמות ומפריעות בחיי היומיום.

אחת השיטות העיקריות מחייבת אותנו – שינוי דרך החשיבה שלנו.

שינוי דפוס חשיבת המבוגר (הורה, מורה) במקום לשפוט על פי התוצאה, נסו לשפוט ולבחון את כוונותיהם ולהבין שהם עושים כמיטב יכולתם ולחזק ולהכווין את הדרך.

רוב הילדים עם ADHD  פחות מסוגלים הם לא ״עושים דווקא״, נסו להבין שהבעיה היא חוסר היכולת שלהם להסתגל למערכת. שינוי סגנון החשיבה שלנו יפחית את התסכול של הילד ושלנו ואת הרצון לפעול באגרסיביות. שיטת ה-NLP קוראת לגמישות בשפה ויצירת סביבה נכונה יותר באמצעות הנחיות חיוביות (מה אפשר לעשות במקום מה שאי אפשר), וכאשר זה הופך להרגל, אנו משיגים את התוצאות הרצויות.

טכניקות רבות ב NLP  העוסקות בשינוי תפיסות ואמונות, שינוי בהם  יכול לפתור את הבעיה של תחושת חוסר אונים בקרב ילדים עם ADHD שמגיע מתוך תפיסה לא נכונה של אירועים ומצבים חברתיים שונים.  לפי שיטת ה-NLP, הדרך לשנות אמונות היא להטיל ספק באמונה הקיימת. כך ניתן לגבש אמונה חלופית המתקנת סתירות ומחליפה את הנכשלת.

דרך נוספת היא באמצעות דמיון מודרך המובילה לשיפור התנהגותי ושינוי מחשבות ועמדות. היא מסייעת לילדים עם הפרעות קשב וריכוז להשיג רוגע פנימי, שיפור יכולת מיקוד, לגלות ולהכיר את היכולות שלהם, מה שמביא לביטחון עצמי, מוטיבציה והעצמה בזמן קצר ולאורך זמן.  מערך כלים אלו מאפשר מניעת ויכוחים, מתחים ולחצים ומפחית את הפרשנויות השגויות שיכולות ללוות את הנאמר.

5/5 - (10 votes)
יכול לעניין אותך גם:
תוכן עניינים

צרו איתנו קשר עכשיו

דילוג לתוכן